Sneltoets Ctrl+1: Celeigenschappen

sneltoets Ctrl+1Ctrl+1 is de sneltoets naar Celeigenschappen. Selecteer een cel of groep van cellen en toets Ctrl+1. Houd de Ctrl toets ingedrukt en toets cijfer 1 op de bovenste rij cijfers van je toetsenbord tegelijk erbij. Dus niet die van het cijferpaneel! Deze combinatie van toetsen noem je een sneltoets. Het popupmenu 'Celeigenschappen' verschijnt. Je kan vanuit de verschillende tabbladen in dat menu instellingen kiezen voor de gewenste celopmaak.

Alternatieven:

popupmenu celeigenschappenHet menu 'Celeigenschappen' is op meerdere manieren naar voren te halen. Bijvoorbeeld door met de rechtermuisknop op de selectie klikken en dan voor 'Celeigenschappen' in het onderste blok te kiezen. Dat is wellicht nog makkelijker dan de sneltoets te gebruiken. Ook kiezen veel mensen ervoor om direct het gewenste item te selecteren van het lint. Op tabblad 'Start' zie je een paar van de tabbladen van het menu 'Celeigenschappen'. En omdat Excel het tabblad 'Start' standaard als eerste presenteert bij starten van het programma werkt dat ook prettig.

 

Aandachtspunt:

De eerste keer dat je het menu 'Celeigenschappen' op een van bovenstaande manieren start in een net geopend werkblad duurt het iets langer voordat het menu verschijnt.

Onthouden:

Het is een van de eerste dingen die je nodig hebt om de opmaak van een cel of bepaalde attributen in te stellen. Vandaar de '1' (althans zo heb ik het onthouden) en de Ctrl-toets? Ach je weet inmiddels dat computers wat speciale toetsen hebben. De meeste sneltoets(en-combinaties) hebben de Ctrl en/of Alt toets erbij!

Meer weten?

Button naar link

Klik hier voor Sneltoets Ctrl+1 nader toegelicht

Download Button

Klik hier om naar de Downloadpagina te gaan met alle downloads

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *