Sneltoets om de formules in een werkblad weer te geven

Waarvoor gebruik je deze sneltoets?Sneltoets Ctrl-kleine-t formules weergeven Praktijksituatie: Je krijgt een werkblad en ziet een mooi overzicht met getallen, kleuren, grafiekjes.
Zijn dit hard ingegeven getallen of worden er ‘achter de schermen’ berekeningen uitgevoerd? En zo ja: welke berekeningen dan. Worden er formules gebruikt? Kan ik makkelijk iets aanpassen om een scenario door te laten rekenen bijvoorbeeld? En kloppen de gebruikte formules eigenlijk wel? Zijn ze correct toegepast?

Werking:

Je kan hiervoor onder andere de optie ‘Formules weergeven’ op het lint opzoeken.ctrl-t-formules-weergeven-op-het-lint
Maar waar zit die ook alweer? (spoiler alert: tabblad ‘Formules’, onderdeel ‘Formules controleren’, button ‘Formules weergeven’). En werkt dit wel zo handig?

Dat kan sneller met de sneltoets Ctrl+t (kleine letter ‘t’ dus geen hoofdletter gebruiken). Dat het om deze toetscombinatie gaat zie je ook als je met de muis over dat hierboven roodgekleurde gedeelte gaat. ctrl-t-formules-weergeven-muisover
Deze toets doet hetzelfde dat de button doet: Formules weergeven aan- of uitzetten.

Aandachtspunten:

Als je de formules weergeeft ‘verspringt’ het werkblad even. De kolombreedtes passen zich (gedeeltelijk) aan aan de nieuw weer te geven informatie.
Om weer de weergave te krijgen zonder formules op het werkblad toets je opnieuw de sneltoets Ctrl+t.
Deze sneltoets werkt in de Nederlandstalige versie van Excel. In de Engelse versie is dit vreemd genoeg de sneltoets Ctrl+`.

Onthouden:

De ‘t’ is oorspronkelijk vanuit het Engels voor ‘toggle’: het schakelen (vergelijk het met de CapsLock-toets bijvoorbeeld). Het is mij niet duidelijk waarom het in het Nederlands nu wel met een ‘t’ is en in het Engels niet (meer). Ctrl+t in de Engelse versie zorgt voor het maken van een tabel (waar in het Nederlands dan weer Ctrl+L voor gebruikt wordt, maar daarover in een ander item meer.....).

Sneltoets Ctrl+t voorbeeld werking 01

Sneltoets Ctrl+t voorbeeld formules weergeven

Meer informatie over sneltoets Ctrl+t

De download met meer informatie kan je die met een druk op de button gratis binnenhalen!

Download Button

Uitgebreide informatie over sneltoets Ctrl+t vind je hier (klik op onderstaande button)

Button naar link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *