Beter in Excel ondersteuning

Beter in Excel biedt veel informatie op de website. In de vorm van korte tips en trucs, uitgebreidere informatie over items en downloads in pdf formaat. Binnenkort verschijnen ook de eerste videofilmpjes met duidelijke informatie over bepaalde Excel items. Daarnaast worden (binnenkort) videotrainingen en cursussen aangeboden.

Maar het is zeer wel mogelijk dat individuen of bedrijven specifieke vragen of problemen hebben, of een (maatwerk) training op locatie willen.

Zowel beginnende of minder ervaren gebruikers als de gevorderde Excelgebruikers, bedrijven en organisaties kan ik ondersteunen om beter in Excel te worden.

Er zijn diverse mogelijkheden voorhanden, kijk hieronder naar een aantal voorbeelden

Maatwerktrainingen aan een kleine groep gebruikers

Probleem:

Een afdeling of team heeft onvoldoende kennis van Excel om optimaal rendement eruit te halen. Men heeft weinig tijd om allerlei trainingen hiervoor te gaan volgen. Er is wel een inventarisatie van vragen te maken en een of twee dagdelen ruimte voor groepstraining is ook wel te realiseren.

Aanpak:

De vragen en het niveau van de medewerkers inventariseren we gezamenlijk. Op basis daarvan maken we een maatwerktraining, in samenspraak, die de deelnemers direct op een hoger niveau brengt. Je werkt op je eigen locatie, met je eigen data aan je eigen problemen. Direct resultaat is gegarandeerd!

 

 

 

Button Maatwerk

Ontwikkelen van modellen en rapportages (Dashboard)

Probleem:

Veel bedrijven of organisaties willen hun actuele (financiële) informatie op 1 A4-tje, liefst met 1 druk op de knop beschikbaar. Vaak is de data wel voorhanden, maar is het ontwikkelen van een model om zo’n rapportage te realiseren een stap te ingewikkeld voor de medewerkers.

Aanpak:

Samen met de key-users inventariseren we de wensen en mogelijkheden. Vervolgens wordt de beste oplossing door mij voorbereid en ontwikkeld en in gebruik genomen en gefinetuned met de medewerkers. Als alles naar wens is worden de key-users geschoold in het gebruik opdat ze zelf verder kunnen met de nieuw ontwikkelde rapportage of met het dashboard.

Oplossingen in Excel of met Microsoft Power BI behoren tot de mogelijkheden!

 

 

 

Button Dashboard

Ondersteuning Excelvaardigheden en gebruik

Probleem:

Men werkt soms al vele jaren met Excel en heeft toch het gevoel ‘dat er meer mogelijk moet zijn’. Het lukt niet om met behulp van studieboeken zelf die stap verder te maken. Op internet is de meeste informatie in het Engels en dat is lastig te volgen. De website Beter in Excel biedt al aardig toegankelijke informatie, maar de gebruiker heeft eigenlijk behoefte aan ondersteuning in zijn/haar werkzaamheden, op zijn/haar niveau en met zijn/haar eigen databestanden.

Aanpak:

We maken een afspraak om het werken en de vaardigheden te inventariseren en tegelijk een plan van aanpak om verder te komen. In een dagdeel kan je zoveel doornemen dat je er maanden mee verder kunt!

 

 

 

Button Vaardigheden

Probleemoplossing

Probleem:

Herken je de soort mogelijke problemen in het werken met Excel?:

  • Een Excelbestand werkt niet meer naar behoren, maar waar zit de fout?
  • Een koppeling met een externe bron is vernaggeld, hoe kan je die weer goed krijgen zonder het hele bestand opnieuw op te moeten zetten?
  • Er moet een formule beschikbaar zijn om eenvoudig de gewenste uitkomst weer te geven, maar welke dan en hoe gebruik je die in mijn dataset?
  • “OK, we hebben mooie draaitabellen. Maar hoe presenteer ik die nou het best?”.

Zo zijn er vele problemen waar de Excelgebruiker tegenaan kan lopen in het werken met Excel.

Aanpak:

Ik spring bij als daar om gevraagd wordt. Tegen redelijk tarief en met veel kennis van zaken worden dit soort vraagstukken in ‘no-time’ opgelost. Dat kan ter plekke, dat kan met een Skype- of Teamviewerverbinding of middels een e-mailuitwisseling. Net wat je het beste uitkomt. Snel resultaat staat hierbij voorop!

 

 

 

Button Problemen oplossen

Andere Excelvragen

Probleem:

Denk daarbij aan dingen als:

  • Wil je als leidinggevende weten of je team wel toegerust is op haar taak, of de medewerkers voldoende skills in huis hebben op het gebied van Excel?
  • De organisatie verandert, er komt nieuwe programmatuur, hoe krijgen we onze medewerkers zo ver dat ze Excel hierbij goed kunnen inzetten?
  • Leuk hoor dat Excel, maar waarvoor zouden wij dat nou kunnen gebruiken?
  • Ik wil graag een bepaald overzicht uit mijn data halen, maar niemand kan dat maken.

Aanpak:

Zoek contact met me! We kijken samen naar de vraagstelling en naar de mogelijkheden. Op basis daarvan maak ik een voorstel om het probleem op te lossen. Ik ben inzetbaar op allerhande klussen die Excel-gerelateerd zijn of die zich bevinden in het gebied van data-management, combineren van data uit diverse systemen, ondersteuning en scholing medewerkers, maken van oplossingen binnen Excel. Gebruik Beter in Excel om je Excelvraagstuk op te lossen!

 

 

 

Button Vragen

Beter in Excel gegevens:

info@beterinexcel.nl

06-46274169

KvK 67311571

BTW nr. NL125079606B02

Bankrekening: NL30 KNAB 0255 7175 55

 

Beter in Excel

Frans Visser

 

Frans Visser - Beter in Excel